Kevättä vastaanottamassa Nuuksion kansallispuistossa 11.3.2017Lauantai 11.3.2017

Innostuneena aurinkoisesta aamusta ja kevään tunnusta ilmassa lähdimme päiväretkelle Nuuksioon. Saavuimme Haukkalammen parkkipaikalle 9.52, parkissa meidän lisäksemme vain yksi auto. En ole aikaisemmin nähnytkään sitä niin autiona.

Aloitimme retken suuntaamalla jäiselle ja lumiselle luontopolulle nimeltään Nahkiaispolku. Emme olisi siitä kunnialla ja kaatumatta selvinneet ilman Icebug kenkiäni ja mieheni Sarva ulkoilukenkiä. Lintujen keväistä laulua sekä lumen alta kuuluvaa virtaavan veden ääntä. Edes talitinttien laulu ei ole entisellään; ovat lyhentäneet sanojaan turkulaisittain.
Hengenvaarallista laskua ilman nastakenkiä.

Erikoinen tarina, kaikkea sitä tehdäänkin.Polulla ei ollut lisäksemme juurikaan kulkijoita, pariskunta kahden pikkupojan kanssa ainoastaan kävelivät vastaan. Kuvasimme eläinten jälkiä ihmetellen ja miettien kulkijoiden lajeja.
Olisipa mukava tunnistaa jälkiä.

Luonnon jäistä tilataidetta. Voi ihailla aivan ilmaiseksi.

Saapuessamme haukankierrokselle kävelijöitä olikin jo enemmän. Tauon pidimme kallion päällä ihaillen alla olevaa Haukkalampea. Tulipaikat olivat miehitettyinä.


Tultuamme takaisin parkkipaikalle oli se jo aivan täynnä, auton saaminen ulos parkista vaatikin jo kääntämistä ja kikkailua johtuen muiden autojen vääristä parkkeerauksista. Ainakin yksi auto joutui kääntymään takaisin löytäen parkkipaikan vasta Haltia luontokeskuksesta. Nuuksio on hieno alue, mutta ei kovin erämaamainen.
Reittimme.
Retkestämme teki upean hieno sää sekä jäisillä poluilla kävelyä helpottavat nastakengät. Stressaantunut olo jäi jo Nahkiaispolulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti