Luonnon päivä Valkmusan kansallispuistossa 20.5.2017

Lauantai 20.5.2017


Luonto ja sää olivat päättäneet näyttää parastaan ja juhlistaa Suomen toista virallista luonnon päivää teemana "villiinny keväästä". Helle, pitkän ja kylmän kevään jälkeen, villiinnyttikin suomalaiset.

Me olimme päättäneet mennä juhlistamaan päivää Pyhtäällä sijaitsevaan Valkmusan soiseen kansallispuistoon. Retkelle lähdimme n. klo 10.00 aurinkoisessa säässä, mittari näytti 22 astetta.


Reitiksi valitsimme Simonsaaren lyhyen, muutaman kilometrin lenkin, joka meni lintutornin kautta. Tapasimmekin heti retken alussa lintubongarin, joka oli odotellut lähellä  puun latvassa sijaitsevaan kalasääksen pesään lintuja ; kaverinsa oli pariskunnan havainnut siellä viikkoa aikaisemmin. Eipä ollut niitä nähnyt ja tietenkään mekään emme nähneet. Hieno luontoelämys kuitenkin nähdä upea ja iso pesä.

Puun latvassa hieno pesä, mutta harmillisen kaukana.

Ainoa kalasääksi tai uudemmin nimettynä kalasääski näkyi repun logossa.

Olipa erikoista käyttää retkellä aurinkolaseja ja pitää sadetakit repussa.

Pitkospuita pitkin kävellen ihailimme upeaa suota. Iloitsimme myös kylmästä alkukeväästä - se oli vielä pitänyt hyttyset poissa. Yllättäen kuulimme jo käen kukuntaa. Sisiliskot paistattelivat päivää pitkospuilla pelästyen aina meitä.

Sisilisko yritti piiloutua risukkoon.

Valkmusa on käymisen arvoinen, rauhallinen paikka. Suot ovat aina minua kiehtoneet, vaikka niiden lähettyville en kuitenkaan leiriytyä haluaisi.

Ensimmäisen luonnon päivän vietimme Liesjärven kansallispuistossa, toisen Valkmusassa ja seuraava on 17.6. - paikka vielä mietinnässä.



Retkemme jälkeen kävimme vielä ihailemassa Kotkan puistoja. Syyttä ei Kotka ole saanut nimitystä kansallinen kaupunkipuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti